Anna_Breitholtz_Monsen

Bubbel, Babbel och Böcker!

Författarbesök,

Anna Breitholtz Monsén

Onsdag den 9 november kl. 19.00 på Kramfors Bokhandel

Författarsamtal med
Anna Breitholtz Monsén och Sara Lindegren (Sälj- och marknadschef på Bokfabriken)

Boksignering, boktips & Erbjudanden!

Vi bjuder på tilltugg och annat smått och gott!

Gratis entré, men begränsat antal platser.

Bild med Anna Breitholtz Monsén och  hennes senaste bok Slottet
Bild på Anna Breitholtz Monsén

Foto: Martin Magntorn

Anna Breitholtz Monsén flyttade från Stockholms innerstad till Skåne för att verkliga en livsdröm. Efter att ha läst hundratals deckare ville Anna skriva en deckare som hon själv skulle uppskatta, med både humor och mörka undertoner.


Gärna med egensinniga karaktärer som inte följer en utstakad väg. Det blev startskottet för serien om Lina Lantz.


I dag jobbar hon som författare och digital strateg.

Stranden av Anna Breitholtz Monsén

Stranden

Det är 1988.

Sextonåringarna Erik och Peter harsommarlov och fördriver de långa dagarna vid havet med freestyle­lurarna i öronen. En dag försvinner Peter spårlöst. Det enda han lämnar efter sig är några blodiga kläder på stranden.


Drygt trettio år senare kommer den före detta polisen och livvakten Lina Lantz till Sandinge i Skåne. Hon har ärvt ett gammalt hus efter en vän till familjen och leker med tanken på att börja ett nytt liv i den lilla kuststaden tillsammans med sina katter. När en ung man hittas mördad på stranden dras Lina motvilligt in i en utredning som leder henne tillbaka till händelserna den där sommaren för länge sedan.


Stranden, en deckare med både värme och mörka undertoner, är första delen i debutanten Anna Breitholtz Monséns serie om Lina Lantz och hennes egensinniga morfar i skånska Sandinge.

Slottet av Anna Breitholtz Monsén

Slottet

I en svart sopsäck påträffas kvarlevorna av en okänd person på slottet Sindstaholms marker utanför skånska Sandinge. Samtidigt anmäls slottets åttioåriga ägarinna Tyra Syderhielm försvunnen av sina barnbarn. Linas morfar, den pensionerade polisen Eskil, är övertygad om att hans vän Tyra är i fara. Lina, som vill fira en lugn jul med sin morfar och katterna, blir mot sin vilja indragen i en ny mordhistoria som sträcker sig långt tillbaka i tiden.


Slottet är den fristående uppföljaren till Anna Breitholtz Monséns rosade debut Stranden, den första delen i en serie om den före detta polisen och livvakten Lina Lantz, hennes egensinniga morfar och färgstarka närpolisen Madde.


Böckerna om Lina Lantz är psykologiska deckare med både svärta och värme, om utanförskap och att finna sin väg.