Föreläsare

Dahlbergs Bokhandel

Alliansvapen Dahlbergs Bokhandel och Kramfors Bokhandel

Kramfors Bokhandel

MÖT HELGENS INSPIRATÖRER

Johannes "Farbror Grön" Wätterbäck


Odla där du är   (Söndag)


Johannes Wätterbäck, som driver bloggen Farbror Grön tillsammans med sambon Theres Lundén. I bloggen ges grön kretsloppskunskap men också praktiska tips på hur man kan odla var som helst.


I bloggen Farbror Grön delar Johannes Wätterbäck, tillsammans med sin sambo Theres Lundén, med sig av sina gröna kunskaper och sitt kretsloppstänkande. De beskriver på ett pedagogiskt och jordnära sätt hur de odlar grödor som blir till matlagningskonst och komposterar överblivet avfall till näringsrik jord för kommande odlingar.

Lena Israelsson


Köksträdgården - Smakrikt och Njutbart   (Lördag)


Lena Israelsson, som framför allt intresserar sig för nyttoodling, har skrivit ett flertal fackböcker om odling och har två gånger nominerats till Augustpriset: 2004 för Cityodling (illustrerad av Filippa Widlund) och 2008 för Klosterträdgårdar. 2009 tilldelades hon Allt om Trädgårds Stora Pris. Cityodling och Grönsaksodling fick båda Gartnersällskapets utmärkelse Årets Trädgårdsbok (2005 respektive 2011). 2005 tilldelades hon Kungliga patriotiska sällskapets medalj "för odlingsflit och för förtjänster om trädgårdsodling". 2016 fick hon Gartnerfondens belöning.

Bella Linde


Odla utan spade - Klimatsmart köksträdgård   (Lördag)


Bella Linde är frilansjournalist och författare med specialintresse för livsstil, relationer, resor, inredning, trädgård och självhushållning.

Hennes artiklar, reportage och krönikor publiceras i stora svenska tidningar och magasin som Land, Lantliv, Allt i Hemmet, Allt om Fritidshus, Sköna hem, SvD m fl.

Tillsammans med Elin Unnes och Estrid Bengtsdotter gör hon podden ”Grönsakslandet” om odlandets ädla konst.

Bella driver också Husbehov.se, en sajt där hon delar med sig av odlingstips och idéer för en hållbar livsstil.

Bella håller publika föreläsningar på uppdrag, samt arbetar som moderator.

www.bellalinde.se

Mona M Hallin


Skogsträdgård - anlägg ett ätbart paradis genom att härma skogens ekologiska system  (Lördag)


Mona M Hallin är trädgårdsdesigner med mat, miljö och mångfald som specialitet. I sitt företag "Smakfull trädgård - hållbar trädgårdsdesign för mersmak och mångfald" designar hon trädgårdar, ger trädgårds- och odlingsråd, håller föreläsningar och skriver trädgårdsreportage för tidskriften Trädgård Norr.


Hon brinner för skogsträdgårdar, naturliga trädgårdar, mångfaldsträdgårdar och permakultur. Hennes utgångspunkt är att ha naturens processer och ekologiska system som förebild både i design och förmedlande av kunskaper.


 "Vi har så mycket att lära av naturen. Om vi hela tiden har fokus på att samarbeta med naturen hellre än att motarbeta den kommer vi att undvika många dyra misstag, som t.ex. att placera växter på fel plats så att de inte trivs."


Mona designar olika typer av trädgårdar med varierande stil och innehåll:


"I designprocessen är samarbetet och kommunikationen med kunden A och O. Kunden har drömmar och önskemål och jag står för att knyta ihop det till en helhet som passar till huset, omgivningarna, blir funktionell, trivsam, produktiv och sådär härlig som kunden längtar efter."

www.smakfulltradgard.se

Carina Wallin


Vattenblänk till baddamm  (Lördag)


Mer information kommer

Linda Isaksson (Bondbönorna)


Andelsjordbruk  (Lördag)


Mer information kommer

Mirjam Åkerblom, Landskapsarkitekt


Mångfaldiga din trädgård  (Söndag)


En inspirationsföreläsning om hur du kan föröka trädgårdens alla växter.

Susanne Johansson


Kvarnå Trädgård, Junsele   (Söndag)


Mer information kommer

Alvar Eriksson, Trädgårdsmästare


Trädgårdsmästare reflekterar    (Söndag)


Alvar Eriksson, pensionerad trädgårdsmästare. Hos mig kan ni göra ett besök i min trädgård där jag gärna delar med mig av mina erfarenheter. Buskar och träd finns även till försäljning.Carolina Visser


Norrland Tulpaner  (Söndag)


Mer information kommer