Om Lina Areklew

Lina Areklew


LINA AREKLEW

Lina Areklew föddes i Stockholm 1979 och växte upp
vid Höga Kusten.

I dag delar hon sitt boende mellan en villa nordväst om Stockholm och ett torp utanför Örnsköldsvik. Efter en karriär som projektledare inom telekombranschen, har hon vidareutbildat sig inom litteraturhistoria och frilansar som redaktör.
Hennes debutroman Ur askan  utspelar sig i Stockholm och på Ulvön utanför Örnsköldsvik.

Det är en drabbande kriminalroman om ensamhet och sorg som tar avstamp i den tragiska förlisningen av M/S Estonia 1994.UR ASKAN

Fredrik Fröding överlever en av Europas värsta färjekatastrofer. Ned i djupet med Estonia följer båda hans föräldrar. Hans bror Niklas spolas av en av flottarna i väntan på räddning. Kroppen hittas aldrig och Fredrik vägrar ge upp hoppet om att han överlevt.


Tjugofem år senare ser Fredrik sin bror utanför ett hotell i Stockholm tillsammans med ägaren Adam Ceder. Fredrik följer efter Ceder till ön Ulvön för att ställa honom mot väggen om broderns existens, men innan han hinner göra det hittas Ceder brutalt mördad. Utredningen hamnar hos en person ur Fredriks förflutna, Örnsköldsvikspolisen Sofia Hjortén. När Fredrik blir misstänkt för mordet är hon den enda som tror på hans oskuld.


Ur askan är den första delen i Ulvö-serien.


Ur askan
I mörkret


I MÖRKRET

En iskall vinternatt försvinner en fyraårig flicka från familjens fritidshus utanför Örnsköldsvik. Föräldrarna är utom sig av oro och hela trakten engageras i sökandet. Har hon lämnat huset frivilligt? Eller har någon fört bort henne?


Snart visar det sig att ytterligare en familjemedlem är försvunnen och utredningen blir en kamp mot klockan för Sofia Hjortén och hennes kollegor.


Fallet väcker starka känslor hos Sofia, som väntar sitt första barn om några veckor. Höggravid tar hon upp jakten på den hänsynslösa förövaren som är beredd att offra allt för att få sin vilja igenom.


I mörkret är en nervkittlande och känsloladdad spänningsroman där vi åter får möta utredaren Sofia Hjortén och den avhoppade polisaspiranten Fredrik Fröding.