Micael Lindberg

Micael Lindberg

Foto: Patrik Wärnekrans

Micael Lindberg  är född 1962 och uppvuxen i Sveg Härjedalen. Bor numera i Sundsvall.

Mitt skrivande startade i unga år med en del poesi. Det blev ett avbrott och efter många års uppehåll så tog jag tag i det igen. Det startade med en verklighetsbaserad roman. En annan verklighet som gavs ut av Jengel förlag 2015.


Efter den boken gav jag mig på en ny utmaningen och skrev en deckare, Jasna. Den släpptes 2016 av Visto förlag. Det gav mersmak och 2018 kom Tina pappas lärling och släpptes av Nicole Publishing. Boken gavs också ut som ljudbok av Saga/Egmont.


2019 kom Ett annat liv en omredigerad version av En annan verklighet, den andra upplagan av boken. Nicole Publishing gav ut boken. Förlaget gav även ut en andra upplaga av Jasna.

Just nu ligger ett nytt deckarmanus hos förlag, utspelar sig i Sundsvall och Sollefteå med samma polis som i Jasna och Tina. Vi får se när den hamnar i butikshyllorna.


Intressen utöver skrivandet är flugfiske, flugbindning, natur och fjällvandring. Även utförsåkning finns på agendan. Trivs på mässor och marknader, är ofta ute och signerar mina böcker.

https://www.facebook.com/micael62lindberg/

Tina - pappas lärling

På gatan i villakvarteret passerar en vit Renault traffic. Ingen märker den, men på den blåvita kudden ute på altanen vilar inte längre huvudet på en liten blond pojke. Långsamt rullar den vita skåpbilen vidare med sina blommiga gardiner i bakfönstret.


Innanför hörs skrik och gråt, hjärtskärande rop efter mamma.? En kvinnlig psykopat dyker upp i trakten och rör om. Plötsligt står polisen i Härjedalen handfallna med ett flertal kidnappningar av små barn och mord.


De verkar inte bara ha att göra med en psykopat, utan även en kallblodig seriemördare. Kriminalkommissarie Tore Jönsson får fullt upp när kampen mot klockan inleds.


Tina - pappas lärling är den andra fristående delen i serien om Kriminalkommissarie Tore Jönsson.

Jasna

Mats? viskar hon försiktigt, men får inget svar. Det enda som hörs är bruset i trädkronorna när vinden letar sig fram genom grenarna. Mats, jag har ont.


Hon kan inte höra honom. Rädslan börjar växa och hon kan inte förstå vad som skett, ändå börjar saker och ting klarna. Paniken slår till utan förvarning.


Mats, svara mig! skriker hon.


Tårar lämnar ränder på kinderna genom blod och smuts. Hon orkar inte lyfta huvudet. Det finns ingen kraft. Hjärnans signaler går inte fram. Hon sitter i bilvraket och gråter och skriker efter pojkvännen. Däremellan sprider sig en kompakt tystnad.  


Jasna är den första delen i serien som följer Tore Jönsson, en kriminalpolis i Sollefteå som bär på udda egenskaper och förlegade åsikter gällande polisarbete. Han får hjälp från oväntat håll och det tar en stund innan han inser vilka det är som faktiskt hjälper honom, det är starten på ett oundvikligt öde för Tore.  

Ett annat liv (ny version av En annan verklighet)

"Polis är på väg, håll linjen öppen!"


"Jag måste hjälpa min bror!" skrek Kent och släppte telefonen.


Hans hade problem med att hålla fast fadern i sitt vansinnestillstånd då han kämpade för sitt liv. Han verkade inte känna smärta och gjorde allt för att komma loss. Kent hann fram i sista sekund och slängde sig över honom och kopplade ett hårt grepp om huvudet. Fadern skrek som en galning och försökte bita sin son i armen. Kent var beredd på det och lyckades vrida sig undan.

 

Ett annat liv är en fasansfull historia om två små pojkars kamp mot övergrepp och missbruk. Vi får följa bröderna Hans och Kent på deras väg mot avgrunden i ett samhälle som redan i förväg dömt ut dem.