Månadens bok
Månadens erbjudande november
Gryning falsk

Gryning. Falsk.

Lou Berg


Förfalskad konst och smutsiga pengar

En spelskuld på dryga miljonen.

En samvetslös man som hotar din familj.

En polis som aldrig slutar ställa frågor.


Vid ett tillslag mot kriminella i en Stockholmsförort hittas en värdefull målning: Gryning. Falsk. av den ryske konstnären Ivan Botkin.


Samma vecka kommer konstfacksläraren Nea Hallgren hem och hittar sin man blodig och misshandlad i soffan.


Konststudenten Nadezhda vill använda sin talang till att skapa egen konst, men det finns krafter som insett hur skicklig hon är på att återskapa andras, och som vill utnyttja det.

 

Gryning. Falsk. är en spänningsroman om förfalskad konst, utpressning och gamla hemligheter som kommer till ytan. I centrum står två kvinnor som steg för steg tvingas förskjuta sina moraliska gränser, för att skydda sig själva och dem de älskar.

Erbjudanden gäller till 20 december 2021

Sista natten i Paris

Sista natten i Paris

Ruth Druart


En oförglömlig berättelse om hur en osjälvisk handling kan få de mest ödesdigra konsekvenser.

Santa Cruz 1953. Jean-Luc trodde att de hade lämnat allt bakom sig. Ärret som löper över hans ansikte är ett litet pris att betala för att ha överlevt fasorna i det ockuperade Paris. Nu har han ett nytt liv i Kalifornien, med sin familj som han älskar över allt annat. Han hade aldrig trott att det förflutna skulle komma ifatt dem. Men en dag står två män utanför hans dörr.

Paris 1944. En ung kvinnas framtid slits ifrån henne på ett ögonblick. Hopföst på ett tåg på väg mot Auschwitz handlar hon i ren desperation. Hon kastar det allra dyrbaraste hon har i armarna på en främling. Allt hon har kvar nu är hoppet.

Sista natten i Paris är en vacker och gripande roman i samma anda som Fyren mellan haven och Tatueraren från Auschwitz.

.