Carina Aynsley

Carina Aynsley

Carina är Sundsvallsförfattaren med det ärofyllda epitetet Norrlands novelldrottning. Hon är bördig från Hälsinglands inland, men ”hittade hem” när hon tre veckor före sin femtioårsdag reste till ett av världens fattigaste länder, Nepal, för att vandra i Himalaya och jobba som volontär med före detta gatubarn.


När hon kom hem blev hennes reseblogg till bok, Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal. Under åren som gått har Carina Aynsley blivit publicerad i ett tjugofemtal novellantologier (även i Nederländerna), en sagobok, Med pirrande mage och stapplande steg, samt har hon gett ut  roman, Grannen from Hell, en romantisk förvecklingskomedi.


Carina är tolk och ekonom till professionen. Hon importerar hantverk från Nepal, föreläser och jobbar ibland på bokhandel i Sundsvall.


Vintern 2020-2021 kommer förhoppningsvis Carinas andra roman, en humoristisk skröna med erotiska inslag.


www.aynsley.se

Med pirrande mage och stapplande steg

"Min dotter älskar boken. Hon ligger som ett ljus i sängen och lyssnar och då och då kommer hon med egna funderingar."


Fint illustrerade sagor för barn som ska börja eller just börjat i förskola/skola. En härlig bok att läsa tillsammans och samtala om med ämnen som utanförskap, vänner, spöken, planeter och skuggor. Carina Aynsleys novell heter Gluggen och handlar om utanförskap.

Grannen from Hell och andra små berättelser

"Det här är en så osannolik berättelse att den nästan kunde vara sann. Jag skulle vilja se den som en pjäs, eller film, för att få mig ännu fler goa skratt." 


Lisa från Gävle reser till Koskenjärvi i norra Finland för att söka sina rötter. Det visar sig vara en inte helt enkel uppgift och de två semesterveckorna blir mer händelserika och livsavgörande än hon kunnat ana.


Förutom Grannen from Hell bjuder Carina på sex små bisarra berättelser. Mycket nöje!

Synd - Carina tolkar de sju dödssynderna (LJUDBOK)

Carina Aynsley tolkar de sju dödssynderna: högmod, girighet, avund, vrede, lättja, frosseri och vällust. Följ Bitte Jonssons äventyrliga vandring genom syndadalen. 


"Jag har lyssnat på dina noveller. Allihop. Bitte var ju en höjdare. Förstår hon är arbetslös - lite dryg att ha å göra med. Snyggt hopknutet på slutet."

Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal

Detta är berättelsen om 90 dagar. 90 dagar bland Himalayas berg, buddhistmunkar och världens vänligaste folk. 90 dagar bland gatubarn, kyla, löss och total misär. 90 dagar fullproppade med nya upplevelser och vardagsäventyr.


Tack till Föreningen för Gatubarn i Nepal för att jag fick möjligheten att tillbringa 90 dagar av mitt liv på barnhemmet i Gokarna, tillsammans med sju av de finaste flickorna någonsin.

Dejting i juletid

I novellen Dejting i juletid söker Ellen kärleken genom internetdejting.

Men allt är inte alltid som det verkar vara. Och, jodå, en del av innehållet är baserat på Carina egen erfarenhet av nätdejting ...

Anna-Maria och Dick

Äntligen hittar Anna-Maria sin stora kärlek, eller ...

En trevlig novell med oväntat slut, signerad Carina Aynsley."

Antologier som Carina medverkar i.

Hemsida Carina Aynsley