About_Ulrika_Rolfsdotter

Ulrika Rolfsdotter

Bild på Ulrika Rolfsdotter

Foto: Thron Ullberg

Ulrika Rolfsdotter är född och uppvuxen i Bjärtrå, Ådalen, men numera bosatt i Gävle.


Hon debuterade 2021 med spänningsromanen Rovhjärta och nu kommer uppföljaren Syndabarn.


Hennes böcker har sålts till flera länder.

Rovhjärta av Ulrika Rolfsdotter

Rovhjärta

Rovhjärta är den första delen i en tät och suggestiv spänningsserie som utspelar sig i Ångermanland, ett landskap präglat av små byar, tät granskog och trolska vattendrag.


Annie Ljung har byggt upp ett nytt liv som socionom i Stockholm, långt från hembyn Lockne. Då hennes senildementa mamma rymmer från äldreboendet tvingas Annie återvända till den plats hon både älskar och hatar. Samtidigt försvinner hennes släkting Saga spårlöst och Annie övertalas att stanna. Vad hade egentligen 17-åriga Saga för hemligheter? Har hon rymt, varit med om en olycka eller mördats? Annie blir alltmer indragen i sökandet och tvingas återigen möta demonerna från sitt förflutna.


Rovhjärta är en drabbande kriminalroman inspirerad av legender och folktro, historiska mordfall och 1600-talets häxprocesser. Debutanten Ulrika Rolfsdotter speglar skickligt Ångermanlands mörka historia i vår nutid, då kvinnor fortfarande fördöms och misstänkliggörs medan manliga förövare går fria.

Syndabarn av Ulrika Rolfsdotter

Syndabarn

Andra delen i kritikerhyllade serien om socionomen Annie Ljung är en suggestiv spänningsroman om barns utsatthet, skuld och förträngda trauman.


Sommaren är till ända, och höstmörkret har börjat lägga sig över Ådalen. En tidig augustimorgon hittas tre tonårsflickor vid den mytomspunna Bålsjöns strand. Två är döda, en är svårt skadad.


Den lilla byn är i chock, och när det visar sig att flickornas familjer har en koppling till socialtjänsten blir socionomen Annie Ljung återigen ofrivilligt indragen i en brottsutredning. Sara Emilsson, barnutredare vid kramforspolisen, blir ansvarig för sin första mordutredning. Tillsammans försöker de ta reda på vem eller vilka som är skyldiga till det brutala dådet, något som visar sig få personliga konsekvenser.


Första boken, Rovhjärta utsågs till en av 2021 års bästa deckare av Lotta Olsson, DN

Länk till Bazar förlag