About Tove Alsterdal

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal


TOVE ALSTERDAL

Tove Alsterdal är en av Sveriges främsta spänningsförfattare. Hon har hyllats unisont av kritikerna ända sedan debuten med Kvinnorna på stranden 2009, följd av I tystnaden begravd och Låt mig ta din hand, som utsågs till bästa svenska kriminalroman 2014, samt Vänd dig inte om. Böckerna ges ut på tjugofem språk och är flerfaldigt prisbelönta även i Frankrike. Blindtunnel är hennes femte, fristående spänningsroman och boken nominerades av Svenska Deckarakademin till 2019 års bästa svenska deckare.


I oktober 2021 släpps Slukhål, den andra boken i en serie som utspelar sig i Ådalen.


Tove arbetade som journalist och dramatiker innan hon debuterade som författare.


Hon har rötter i Tornedalen och Värmland, men är uppvuxen i Stockholmsförorten Jakobsberg.


www.tovealsterdal.seROTVÄLTA

Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred. Han skickades bort och familjen bröt all kontakt.


Tjugotre år senare svänger han av E4:an i Ångermanland, in på småvägarna som leder till hans barndomshem.


I duschen hittar han sin pappa död, mördad med en jaktkniv.

Polisen Eira Sjödin har just återvänt till uppväxtens Kramfors, för att ta hand om sin dementa mamma. I undersökningen av mordet på Olofs pappa kommer hon allt närmare sitt eget liv.


Eira var nio år när Lina mördades.


Olof var pojken i hennes mardrömmar.


Rotvälta är den första boken i en ny serie som utspelar sig i Ådalen, i det norrländska skogslandet vid Ångermanälvens strand.


Rotvälta


SLUKHÅL

I ett ödehus vid Offersjön, djupt inne i de ångermanländska skogarna, hittas en ihjälsvulten man. Han har varit inspärrad länge, försökt överleva på insekter.


Två fingrar är avhuggna på hans vänstra hand. Polisen Eira Sjödin i Kramfors värvas av enheten för grova brott. Hon finner ett tidigare offer, sjuttio mil längre norrut, i det nästan tömda gruvsamhället Malmberget. Även han har stängts in och lämnats att dö.


Medan de skrämmande sambanden uppdagas försvinner ännu en man, och den här gången berör det Eira personligen. För att finna honom är hon beredd att riskera allt.  

Slukhål är den fristående fortsättningen på Rotvälta, som utsågs till bästa svenska kriminalroman 2020. Serien utspelar sig i Ådalen, i det norrländska skogslandet vid Ångermanälvens strand, med polisen Eira Sjödin i huvudrollen.


Slukhål